pátek 30. listopadu 2012

Letošní pečení perníčků

Každý rok na první adventní sobotu pečeme perníčky. Letos jsme to museli kvůli šachovému turnaji trošku urychlit a pečení jsme realizovali dneska po škole. Děti dostaly omluvenku z družiny a strašně moc se těšily až to konečně vypukne. Samozřejmě, že mouka byla VŠUDE! Fakt. :-)
Samozřejmě, že se neustále přetahovaly o formičky (většina je jich dvojmo nebo dokonce trojmo). Ale nakonec jsme si to užili. A navíc, perníčky se docela povedly. A ještě jsou i navíc dobré (což ovšem já nekvituji s povděkem, protože vzorků povážlivě ubylo!!!). Také jsem se dozvěděla, že jak Honzík, tak dvojčata slíbili spolužákům, že jim perníčky přinesou, takže zítra vypravím děti a tatínka na šachy, budu držet palce doma a mezitím si sama upeču další várku. Věříte, že se na to docela těším? :-)

Někdy zítra nebo pozítří nás čeká zdobení - to bude taky úžasné. Naše děti - vlastně všechny děti - milují barevné cukrové zdobení. Takže krásně nazdobený perníček v jejich podání je olepený barevným máčkem, hvězdičkami, vločkami... a čím víc, tím líp .-) No uvidíme, jak se nám to povede... :-)


Žádné komentáře:

Okomentovat